Klinik LaVie

Marianne Benedicte Gorridsen - Mode med mening

Med mange års erfaring i modebranchen har den danske designer Marianne Benedicte Gorridsen skabt et bæredygtigt strikkoncept med modeller i et tidløst design uden alder og sæson: Mode, som ikke går af mode.

”Det enkle design er ofte det sværeste at opfinde, men til gengæld også det, man elsker i mange år.
Jeg er meget inspireret af dansk møbel design, hvor modeller fra 50’erne og 60’erne stadig sælges og beundres i dag”
Gorridsen.

Tids- og sæsonløse strik modeller i naturmaterialer med unikke detaljer og god pasform i 100% Baby Alpaca. Modellerne er lavet af det bløde, rene baby Alpaca fra Peru.

De lækre strikke er fremstillet på et lille familieejet strikkeri i Peru.
Her anvender de brugte håndstrikkemaskiner indkøbt fra Europa.

FRA KVINDE TIL KVINDE
Når du køber trøjerne i 100% baby alpaca uld, hjælper du samtidig kvinder i et af verdens fattigste lande, Peru, til at få et meningsfyldt arbejde i det lille familieejede strikkeri, som fremstiller de lette, lækre bluser.

Alpacaerne har et godt liv i Peru som fritgående dyr, der blot fanges ind og klippes 1-2 gange om året. Dyrene er værdsat, som et vigtigt aktiv for det fattige land.

Gennem salget støtter Gorridsen Design Concept produktion i et land med urgamle håndværksmæssige traditioner, som har rødder langt tilbage til de dygtige inkaer. 

Siden projektets start i efteråret 2014, har antallet af kvinder i arbejde på den lille fabrik i Peru været stigende fra 2 personer 1. januar 2015 til 12 i januar 2017, heraf 2 mænd.

DYREVELFÆRD, ULDEN &  FARVERNE
Dyrene er værdsat, som et vigtigt aktiv for det fattige land. ”Baby alpaca”  kaldes kun den blødeste uld fra første klipning af de unge dyr. Derefter er betegnelsen kun ”alpaca”.

Selv folk med sart hud overfor uld vil opleve, at ”Baby alpaca” ikke ”kradser” og at trøjerne er meget lune uden at være tunge. Alpaca fibrene er hule med luft i, hvor fåreuld er bastant. Dette giver letheden og isolationen, som er helt unik.

Alpacaen findes fra naturens side i et rigt udvalg af forskellige nuancer fra næsten sorte til grå, brune, karamel og hvide farver. Trøjerne i dyrenes egne farver er fremstillet helt uden brug af kemiske farvestoffer.

De indfarvede trøjer lader naturens eget farvespil fra garnet skinne igennem, og trøjerne har derfor et helt unikt farvespil.
Trøjerne har fået en skånsom vask inden afsendelsen til Europa, og de er derfor helt nyvaskede, når de ankommer.

De 4 modeller fra Peru er opkaldt efter gudinder:
Afrodite og Venus er navne for kærlighedens gudinde.
Athena er klogskabens gudinde.
Eos er morgenrødens gudinde

VASK OG PLEJE
Trøjerne i baby alpaca vaskes og behandles som andre uldtrøjer: håndvask uden at vride. Vandet presses skånsomt ud af tøjet. Brug altid kun uldvaskemiddel, og lad altid trøjen tørre fladt liggende.

Vask meget gerne i maskine på koldt uldvaskeprogram, såfremt du har en maskine af nyere dato. Overdriv ikke vask, men luft gerne trøjen i tør tilstand hængende udenfor. Opbevar altid striktrøjer liggende.

Kom ind i LaVie og prøv, mærk, føle og se de lækre strik.

Klinik LaVie
Christina Jensen
Nytorv 4
4230 Skælskør
58 19 02 37
Afbud:
Husk at melde afbud mindst to timer før, ellers bliver du opkrævet ½ behandlings pris ved næste aftale
Åbningstider
Mandag kl. 10-17
Tirsdag kl. 10-17
Onsdag: lukket
Torsdag: efter aftale
Fredag kl. 10-17
Lørdag: ulige uger 9-12
Der kan betales med mobilpay
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk